BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
                                                                  Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

         

                                     AKCIA 

                                            Nakúp nad 10, 20, 30 a 50 EUR a získaj darček podľa vlastného výberu

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Na tvár nepatria len krémy. pleťové oleje sú ideálne ...
Prečo vzniká akné, poznáte príčiny?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/zdraviezbylin/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam - Avokádový olej 100ml

Cena 5.50
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 1-1-8
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
KS

Olej získavaný lisovaním alebo odstreďovaním kaše z rozomletých plodov hruškovca amerického - Persea americana. Jedná sa o jednu z najstarších kultúrnych rastlín pochádzajúcu zo strednej Ameriky, pravdepodobne z Mexika, odkiaľ sa rozšírila do Chille a neskôr ďalej.

Už archeologické nálezy potvrdzujú pestovanie avokáda a jeho dôležitú úlohu v jedálničku indiánskych národov dávno predtým, než na americký kontinent vstúpil prvý Európan. V súčasnej dobe sa avokádo pestuje v teplých oblastiach všetkých kontinentov. Hojne sa vyskytuje napríklad v USA, Afrike, Izraeli, Indii, Oceánii alebo v Španielsku.

Avokádový olej obsahuje vitamín A, C, E, D, B6, lecitín, kyselinu gama-linolénovú a celý rad minerálov - horčík, draslík, síru, fosfor, zinok, železo. Olej je žltkastý alebo nazelenalý, jemnej orieškovej vône i chuti.

Vplyv avokádového oleja na pleť

Avokádový olej sa hodí pre všetky typy pleti a to najmä preto, že je antialergický. Nielen v lete pokožka ocení jeho prirodzený SPF faktor, uvádza sa medzi 2-4.
Tento olej je obľúbený najmä u suchej, ochabnutej a zvädnutej pleti, ktorej navracia elasticitu, vyhladzuje drobné vrásky a uvádza sa dokonca, že dokáže zvyšovať množstvo kolagénu v pokožke. Výborne sa hodí aj pre ošetrenie očného okolia.

Vďaka obsahu vitamínu E zbavuje pokožku voľných radikálov a pozastavuje proces starnutia, vitamín E sa tiež podieľa na hojení drobných jaziev. Olej teda pomáha rýchlejšej regenerácii pleti a hojenie. Olej má dokonca zmäkčujúce účinky na pleť.

Okrem suchej pleti sa avokádový olej hodí aj pre pokožku postihnutú rôznymi kožnými ochoreniami a to od lupienky cez neurodermatitídu, spáleniny až po pleť zapálenú. Tento olej sa veľmi dobre vstrebáva a neupcháva póry. Na ošetrenie mastnej, aknóznej pleti sa odporúča používať ohriaty - nie horúci!

Ak používame olej na pleť napríklad namiesto nočného krému či ako masku, mali by sme ho nanášať vždy na vlhkú pleť. Olej "uzamkne" vlhkosť do pokožky a tým napomáha jej hydratácii. Pleť môžeme zvlhčiť napríklad ružovou či levanduľovou vodou.

Avokádový olej je často využívaný ako náhrada za olej z pšeničných klíčkov, ktorý má síce vyšší obsah vitamínu E, avšak u citlivých jedincov spôsobuje občas alergické reakcie. Tu sa práve osvedčuje antialergický účinok avokádového oleja.

Pri masážach možno avokádový olej tiež používať, najmä pre masáž stehien sa skvele hodí, pretože pomáha redukovať celulitídu. Zvyčajne však býva pre účely masáže miešaný s ďalšími druhmi olejov - napr. jojobovým alebo mandľovým.

 

Avokádový olej - popis a odporúčania

Prezentácia:  Žltozelená kvapalina môže byť zakalená, stredne viskózna, charakteristický zápach

Na pokožke:  stredná absorpcia, polotučné, slabé komedogénne pocity

Zložky (INCI):  olej persea gratissima

Vlastnosti avokádového oleja

  • zmäkčujúce
  • pôsobí proti starnutiu pokožky
  • chráni pokožku pred vonkajšími agresiami
  • zmäkčuje pokožku, zvyšuje komfort a elasticitu pokožky
  • zmierňuje zápalové reakcie a upokojuje pokožku
  • vyživuje vlasy

S čím vám môže pomôcť?

  • starostlivosť o zrelú, vrásčitú, devitalizovanú pleť
  • starostlivosť o suchú pokožku
  • starostlivosť o telo, ruky, krk a výstrih
  • starostlivosť o oči
  • zjazvenie jazvy a malé nedostatky pokožky
  • preventívnych a liečebných strihov
  • starostlivosť o vlasy

 Ako ju používať v kozmetike

  • je produkt, ktorý sa môže použiť ako taký, aplikovaný priamo na pokožku alebo vlasy
  • môžu byť kombinované s inými rastlinnými olejmi, éterickými olejmi a lipozpustnými aktívnymi zložkami na výrobu olejov, telových olejov alebo sér
  • ako zložka pri príprave krémov, pleťových vôd, sér, masiek na pokožku
  • ako prísada na prípravu telového krému, telové mlieko, maslo na telo, masážny olej, krém na ruky
  • zahrnuté v kompozíciách proti starnutiu
  • ako prísada v citlivých, krehkých prípravkoch na starostlivosť o pokožku, krémy a balzamy pre deti
  • spolu s ďalšími zložkami na prípravu preventívnych alebo liečebných proti stretu
  • ako prísada do masiek, balzamov alebo kapilárnych krémov, ktoré regenerujú, vyživujú a posilňujú vlasy

Osobitné synergie

  • s paradajkovým olejom a kurkumovým olejom pre strihy
  • spolu s olejom z nechtíka, murumur maslom a bisabololom na suchú, poškodenú pokožku
  • s brokolicovým olejom, kokum maslom a ylang-ylang éterickým olejom pre poškodené, suché vlasy

Skladovanie: je olej odolný voči oxidácii, je skladovaný v prostredí, najlepšie pod 25 ° C, chránený pred vlhkosťou a svetlom

Bezpečnostné údaje : kozmetické použitie

Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.


Opíšte bezpečnostný kód:   
nový kód