BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky

Všetky akcie platia v období od 01.02. – 28.02.2019

                                                                                 

       Nakúp tovar v hodnote min 10 EUR a získaj zľavu 5% z objednávky. Pre získanie zľavy zadaj v nákupnom košíku zľavový kupon: zlava5

      Nakúp tovar v hodnote min 25 EUR a získaj zľavu 10% z objednávky. Pre získanie zľavy zadaj v nákupnom košíku zľavový kupon: zlava10                                                             

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – BIO Olej z čiernej rasce 50ml

Cena 7.80
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 1-1-25
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
KS

Olej z čiernej rasce

Zloženie: čierna rasca olej 100% čistý (Nigella sativa olej)


Olej sa získava lisovaním za studena semien čiernej rasce, potom sa prefiltruje.
Hlavné zložky: mastné kyseliny: kyselina palmitová, kyselina olejová, kyselina linolová, kyselina eikosadienová.

Olej z čiernej rasce bol používaný v dávnych dobách faraónov ako vzácny liek. Má blahodárne účinky na suchú, citlivú a podráždenú pokožku. Je považovaný za liek na kožné ochorenia, ako sú ekzémy, psoriáza a lupienka. Môže byť použitý samostatne alebo v zmesi s inými prípravkami na ošetrenie tela i tváre. 
 
Čierna rasca olej (Nigella sativa)
          Čierna rasca je jednoročná bylina z čeľade Ranunculaceae, ktorá rastie v oblastiach s teplejším podnebím v Európe, severnej Afrike a juhozápadnej Ázii. Čierna rasca obsahuje: triglyceridy, bielkoviny,  omega 3 a 6 esenciálne mastné kyseliny a olej býva používaný na ochutenie rôznych pokrmov.
            V potravinárskom priemysle sa používa čierna rasca na ochutenie syrov a mieša sa s pšeničnou múkou pri príprave sušienok a cukroviniek. Používa sa v tradičnej medicíne už viac ako 3000 rokov. Čierna rasca - olej obsahuje: kyselinu olejovú, palmitovú,  omega-3 a 6, bielkoviny, kyselinu listovú, vitamín B1, B2, B3 a minerály, ako je vápnik, meď, železo, fosfor a zinok.
            Terapeutické vlastnosti: Analgetikum, antibakteriálne, antioxidačné, protiplesňové, antiseptické, proti kŕčom, antivírusové, bronchodilatačné, imunostimulačné.
      

Vnútorné  použitie oleja z čiernej rasce:

- V prípade nachladnutia, kašeľ, zápal priedušiek, prechladnutie a zápal prínosových dutín;
- Posilňuje imunitný systém a napomáha rýchlemu zotaveniu po chorobe;
- Zabraňuje tvorbe nádorových buniek;
- Pomáha upokojiť bolesti zubov;
- V prípade hnačky a črevných parazitov;
- Reguluje chuť do jedla a látkovú výmenu;
- V prípade bolesti kĺbov a reumatizmu;
- Zabraňuje tvorbe obličkových kameňov;
- Zlepšuje pamäť;
- Užitočné v prípade hypertenzie;
- Zabraňuje kardiovaskulárnym ochoreniam;
- Má afrodiziakálne účinky;
- Zabraňuje vzniku infekcií, alergií a chronických ochorení.

Vonkajšie použitie oleja z čiernej rasce:

- Odporúčaný na suchú, citlivú a podráždenú pokožku;
- Zabraňuje predčasnému starnutiu kože;
- Zvlhčuje pokožku a redukuje vrásky;
- Odporúča sa na pleť s akné - pôsobí protizápalovo;
- Na mykózy;
- Zníženie svrbenia kože;
- Eliminuje pigmentové škvrny;
- Pri vypadávaní vlasov, posilňuje vlasy; 
- Ekzém, psoriáza, lupienka

Popis a odporúčania produktu - len na kozmetické účely

Spôsob výroby:  lisovanie celých semien za studena

Kvalita : Prírodný a organický kozmetický výrobok certifikovaný spoločnosťou Ecocert

Organoleptické vlastnosti:  tmavohnedá tekutina, stredná viskozita, charakteristický aromatický zápach

Na pokožke:  pomalá absorpcia, polosenzácia

Ingrediencie (INCI):  olej zo semien nigella sativa * 
* 100% všetkých zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva. 
Organický a organický kozmetický výrobok certifikovaný spoločnosťou Ecocert Greenlife v súlade s normou ECOCERT


Vlastnosti 

  • čistiaca
  • protizápalové, bolesť opuchnutých kĺbov
  • stimuluje regeneráciu tkanív
  • stimuluje zjazvenie
  • obsahuje základné prvky na boj proti infekciám a alergickým reakciám
  • posilňuje prirodzenú bariéru ochrany kože
  • anti-age, kožná reštrukturalizácia


Odporúčania, aplikácie

  • je olej cností, ktorý môže byť prospešný akémukoľvek typu pleti
  • problémová starostlivosť o pleť, náchylnosť na akné a vyrážky, nedokonalosti
  • starnúca, pokrčená pokožka, ovplyvnená vonkajšími faktormi
  • starostlivosť o pokožku postihnutá mykózou, furunculi
  • zlepšenie stavu kože v prípade autoimunitných porúch: alergická dermatitída, ekzém, psoriáza
  • šupina podráždená, lupiny


Ako používať v kozmetike

  • je koncentrovaný olej v aktívnych princípoch, takže sa zvyčajne používa v kombinácii s inými rastlinnými olejmi alebo maslom
  • ako prísada na prípravu krémov, sér a pleťových teliesok na pokožku
  • ako prísada na prípravu krémov, kondicionérov, mlieka alebo masla na báze tela
  • spolu s ďalšími špecifickými zložkami s miestnou aplikáciou pre problémovú pokožku
  • v kombinácii s ďalším rastlinným olejom na masáž v oblastiach s bolesťou kĺbov a zápalom
  • ako zložku pri príprave sér, masiek a kapilárneho balzamu


Osobitné synergie

  • s esenciálnym tea tree oil 
  • s arnikovým extraktom na protizápalový účinok


Skladovanie
 : Suché a chladné, najlepšie pod 19 ° C, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia

Bezpečnostné údaje, bezpečnostné opatrenia :

  • nevzťahuje sa na sliznice a oblasť očí
  • odporúča sa, aby osoby s citlivou pokožkou vykonali test citlivosti na predlaktie
  • uchovávajte mimo dosahu detí
  • kozmetické použitie

Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.