BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky                  

                           Ku každej objednávke darček podľa vlastného výberu :)

                           Nezabudnite si vložiť darček do nákupného košíka   

Mayam – Cédrový olej – Virginia 10ml

Cena 4.80
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 2-1-11
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
KS

Je známe zlepšenie periférnej cirkulácie, ktorá je dekongestívna žilová a lymfatická, užitočná v prípade edému, kŕčových žíl, zadržiavania vody a celulitídy. Je to antiseptický, antiseborický a adstringentný.

 

Cedar Essential Oil of Virginia - popis a odporúčania

Virginia céder alebo panenka jalovec je pôvodom do Severnej Ameriky. Rastá až do výšky 30 metrov a žije niekoľko stoviek rokov. Drevo tohto stromu produkuje najkvalitnejšie ceruzky.

Esenciálny olej sa používa v aplikáciách na zlepšenie periférnej cirkulácie, ktorý je dekongestívny žilový a lymfatický, užitočný v prípade edému, kŕčových žíl, zadržiavania vody a celulitídy. Je to antiseptické a adstringentné pre pokožku.

Spôsob výroby:  parou destiláciou z dreva

Zemepisná oblasť pôvodu:  Virginia, USA

Prezentácia:  Číra, stredne viskózna kvapalina 
Pri nižších teplotách má tendenciu kryštalizovať, skôr ako sa môže mierne zahriať na horúcom vodnom kúpeli.

Olejový popis: rustikálna, drevnatá, mierne balsamická vôňa

Ingrediencie (INCI):  drevný olej juniperus virginiana

Vlastnosti virginia cédrového oleja

  • žilový a lymfatický dekongestant
  • flebotonický, limfotónny, uľahčuje lymfodrenáž
  • stimuluje periférnu cirkuláciu
  • mierne antiseptické a fungicídne
  • stieravé, antiseborické, čistiace
  • antireumatiká
  • tonizuje telo

Odporúčania, aplikácie

  • varixy, arteriálne problémy
  • bolestivé končatiny, ťažké nohy
  • celulitída, edém, zadržiavanie vody
  • artritída, reumatizmus
  • že gras, že problematické, ekzém
  • skalp postihnutých lupinami, seborrhea
  • ako esencia so základnými tónmi a fixačným prostriedkom pre parfumy
  • parfumovanie kozmetiky a mydiel

Ako ju používať v kozmetike a aromaterapii

  • ako prísada na prípravu kozmetických a aromaterapeutických kompozícií
  • nepoužíva sa čisto na koži
  • dávka bežne odporúčaná v kozmetike 0,5 - 2%
  • zriedená v masteriu s rastlinným olejom
  • ako prísada na prípravu krémov, balzamov, masti, gélov, sér
  • je možné zahrnúť 30-60 kvapiek na 100 ml v krémovej báze alebo šampónovom základe
  • ako hmyz odpudzujúci krém alebo olej, v kombinácii s éterickým olejom citronátového eukalyptu alebo citrónovej trávy
  • rozptýliť v miestnostiach, zmierniť problémy s dýchaním, očistiť vzduch

Skladovanie : tesne uzavreté na suchom a chladnom mieste, mimo dosahu svetla

Bezpečnostné údaje :

  • ako všeobecné pravidlo, pred použitím kozmetického prípravku sa odporúča vykonať skúšku sklonu lakťov minimálne 24 hodín pred aplikáciou
  • podrobnosti o bezpečnom použití éterických olejov
  • Zabráňte kontaktu s očami
  • kontraindikované v tehotenstve
  • Uchovávajte mimo dosahu detí
  • vonkajšie použitie; interné použitie sa odporúča iba pod vedením lekára alebo aromaterapeuta

Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webových stránkach prvky sú založené na literatúre dostupné v knihách, vedeckých publikácií, webových stránok odkazovať fytoterapie, aromaterapia alebo hidrolaterapie protokoly kozmetiky a chémie kozmetiku, a dokumentácie od výrobcu / dodávateľa. Avšak, táto informácia je určený len pre informačné účely, nemajú v žiadnom prípade lekárske informácie a nezaoberajú našu zodpovednosť. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, poraďte sa s lekárom.