BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky  

                                      Nakúpte tovar za minimálne 30€ a máte dopravu ZDARMA

                                                                                               (Akcia platí len pri platbe bankovým prevodom)

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – Extrakt z harmančeka 5ml

Cena 7.12
Pôvodná cena 8.90, Zľava 20 %
Dostupnosť: skladom +1
Kód produktu: 3-4-15
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
KS

Extrakt z harmančeka - popis a odporúčania

Vysoko koncentrovaný a bohatý na účinné látky, napríklad bisabolol alebo matricina, nemecký harmanček, extrakt sa používa na starostlivosť  poškodenej pokožky zasiahnutej ekzémom, podráždenie alebo zranenia - je známy ako činidlo hojenia rán. Má protizápalové a antialergické účinky.

Extrakt je úplne prirodzený a je v súlade s európskymi normami pre aromatické prípravky 1334/2008. 
Na získanie 1 kg extraktu sa vyžaduje 19 až 26 kg sušených kvetov.

Spôsob výroby:  extrakciou za použitia superkritickým oxidom uhličitým, šetrný k životnému prostrediu, bez zvyškov rozpúšťadiel, bez anorganických solí a ťažkých kovov. 

Pôvod:  zemepisná oblasť pôvodu Nemecko / Rakúsko / Francúzsko, extrakt sa vyrába v Nemecku

Obsah:  Pasta (pri izbovej teplote) a kvapalina (od 40 ° C) tmavozeleno-hnedá, špecifický zápach, príjemný

Rozpustnosť: rozpustný v olejoch a alkohole

Zlúčeniny uvedené v názve:  10-20% esenciálneho oleja, 20 až 45% bisabololu a 5-20% oxidov bisabolol, 1-3% matricine (analyzovaný ako chamazulén), cis - a trans-en-in-dicycloether, spathulenol, herniarine , vosky a neprchavé zlúčeniny.

Dôležité : nemecký harmanček esenciálny olej získaný destiláciou s vodnou parou obsahuje chamazulén, zlúčenina im dáva špecifickú modrú farbu, ale ktorý má nižší potenciál ako protizápalový prostriedok. Matricina - chamazulén predchodca - CO2 extrakciou sa rozloží chamazulén, preto extrakt CO2 má vynikajúci protizápalový účinok.

Zložky (INCI) :  Extrakt z kvetov Chamomilla Recutita

Vlastnosti

  • silný protizápalový účinok
  • antispazmodický (protikŕčový)
  • vhodný ako liek proti nadúvaniu
  • upokojuje pokožku
  • antialergický
  • antimikrobiálny
  • liečivý

 S čím vám môže pomôcť?

  • v starostlivosti o podráždenú pokožku
  • upokojuje pokožku po spálení
  • uľahčuje hojenie rán a jaziev
  • v starostlivosti o problematickú pleť so sklonom k akné, vhodný na jazvy po akné
  • vhodný na prasknutú, poškodenú kožu a psoriázu
  • vhodný na citlivú a začervenanú pokožku
  • upokojuje pokožku po uhryznutí hmyzom

Aplikácia

  • extrakt sa nepoužíva na pokožku ako taký , ale len ako zložka kozmetiky
  • indikatívna dávka 0,1 - 0,3%, pri topických aplikáciách sa môže použiť mierne vyššia dávka
  • používa sa ako zložka kozmetiky pre starostlivosť o pokožku a telo u dospelých a detí
  • je rozpustný v olejoch, tukových látkach a alkohole, je miešateľný v emulziách; nie je rozpustný vo vode
  • v emulziách sa pridá do konečnej fázy za studena
  • môže byť obsiahnutý v kompaktných géloch, ktoré boli predtým nariedené v malom množstve rastlinného oleja
  • môže byť začlenený do krémovej bázy našej ponuky, najlepšie zriedený v malom množstve rastlinného oleja
  • Poznámka: pevné formy pri teplote miestnosti, pred použitím postačí ohriať na cca. 40 ° C

Extrakt z harmančeka je možné použiť na

  • prípravu zmesi olejových sér jednoduchým zmiešaním extraktu s rastlinnými olejmi a inými zložkami rozpustných v tukoch
  • prípravu krémov, emulzii alebo krémov na báze gélu
  • prípravu maste, balzamu, bezvodého krému, telového mlieka

Skladovanie: dobre uzavreté, na suchom, chladnom a tmavom mieste

Bezpečnostné údaje: dodržiavajte odporúčané dávkovanie. Uchovávajte mimo dosahu detí

  • Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.