BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky  

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – Kojičová kyselina 25g

Cena 8.00
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 3-1-3
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
KS

Kojičová kyselina je kozmetické aktívum, ktoré je zvlášť cenené pre depigmentáciu pokožky a inhibuje produkciu melanínu. 

Používa sa úspešne v prípade melasmy a post-zápalovej hyperpigmentácie.

 

Popis a odporúčania

Kojičová kyselina sa nachádza najmä v určitých pôvodných druhoch húb v Japonsku a je tiež vedľajším produktom kvasenia japonského ryžového vína. 

Okrem osviežujúceho účinku pokožky sa kyselina kojová považuje za antioxidant.

Kojičová kyselina je schválená ako zložka organickej certifikovanej kozmetiky. 

O melaníne
Syntéza melanínu je ovplyvnená vonkajšími faktormi prostredia a vnútorným stavom tela. 
Keď je koža vystavená ultrafialovému žiareniu, melanocyty zvyšujú svoju aktivitu a spôsobujú opaľovanie kože. Opakované vystavenie slnku môže spôsobiť melanín vo forme pih, menších škvŕn. 

Hormonálne zmeny, ktoré sa vyskytujú v tele  počas tehotenstva,  môžu tiež stimulovať produkciu melanínu, čo má za následok náplasť na kožu, fenomén známy ako melasma. 

Prezentácia:  Krémový práškový kryštalický prášok, vo vode rozpustný, rastlinný zápach 

Zložky (INCI):  kyselina kojová

Vlastnosti 

  • inhibuje produkciu melanínu
  • vybledne nevzhľadná pigmentácia
  • dáva pokožke jas
  • zlepšuje tón pokožky
  • antioxidant, neutralizuje voľné radikály
  • oddialiť tvorbu vrások
  • antibakteriálne
  • antimykotické

Odporúčania, aplikácie

  • vhodné pre akýkoľvek typ kože, vrátane pokožky s akné
  • hyperpigmentatívna koža
  • melazma
  • koža postihnutá vekom
  • fliačik
  • vrásky 

Ako ju používať v kozmetike

  • dávka zvyčajne odporúčaná v kozmetických kompozíciách 0,2 až 1%
  • v niektorých vzorcoch sa kyselina kojová nachádza vo vyšších koncentráciách (až do 3%), ale takéto aplikácie sa odporúčajú len pod vedením dermatológa
  • koji kyselina, môžu byť pridané do prípravkov obsahujúcich iba vodu a krémy, pleťové vody, masky, tonery, séra vodné čistí, gély, mydlá
  • v emulziách
  • v prípravkoch kyseliny kojovej sa odporúča zahrnúť antioxidant, aby sa zabezpečila dlhodobá účinnosť
  • môžu byť použité spolu s ďalšími depigmentačnými alebo kožnými vlastnosťami
  • kozmetické prípravky obsahujúce 0,8-1% kyseliny kojovej sa odporúča aplikovať počas 1-2 mesiacov, potom pauza po dobu 1-2 mesiacov, po uplynutí ktorej môže byť obnovená

Niektoré príklady aplikácií:

  • krémy a antipigmentačné vody
  • prípravky na starostlivosť o pleť pre starnúcu pleť
  • krémy a sérum s osviežujúcim účinkom
  • tonery, gély, masky 
  • kozmetické prípravky na starostlivosť o pleť akné
  • mydlá, čistiaci prostriedok 

Skladovanie :  na chladnom mieste chránenom pred vlhkosťou, svetlom a teplom. 

Pokiaľ ide o vzduch a svetlo, stáva sa hnedá a postupne stráca svoj efekt

Bezpečnostné údaje :

  • môže spôsobiť senzibilizáciu niektorým ľuďom, najmä ak sa používajú pri vyšších a dlhodobých dávkach; rýchlosť aplikácie
  • uchovávajte mimo dosahu detí
  • zabráňte kontaktu s očami
  • kozmetické použitie

 

  • Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.