BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky                  

                           Ku každej objednávke darček podľa vlastného výberu :)

                           Nezabudnite si vložiť darček do nákupného košíka   

Mayam – Kryštáli mentolu 25g

Cena 5.44
Pôvodná cena 6.80, Zľava 20 %
Dostupnosť: skladom +2
Kód produktu: 3-9-9
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
KS

 

Kryštály mentolu - popis, odporúčania

Zložka esenciálneho oleja s intenzívnym a príjemným zápachom, má osviežujúci antalgický účinok. Je to užitočné pri kondicionéroch, mastiach, nožných sprejoch, bolestivých krémoch na končatinách, holiacich prípravkoch, kompresiách, mäkkých géloch, masážnom oleji.

Používa sa ako činidlá proti prekrveniu, upokojujúce bolesť alebo bodnutie hmyzom, bolesti hlavy, neuralgia, ťažké a opuchnuté nohy, športovcov v dezodorant krémy.

Zloženie (INCI) : mentol 
Získava sa chladením a oddeľovaním kryštálov vyrobených z esenciálneho oleja mäty arvensis

Prezentácia : Priehľadné kryštály so silným pachom mentolu


Vlastnosti:

  • osviežujúci
  • dekongestant dýchacích ciest
  • antipružínózny, znižuje svrbenie
  • antalgický, anestetický, zmierňuje bolesť


odporúčania:

  • ťažké nohy, opuchnuté nohy
  • bolesti hlavy, neuralgia, napäté ramená
  • svaly kontrahované, bolestivé
  • bolestivé oblasti alebo postihnuté svrbením, hučanie hmyzu
  • kĺby a bolestivé, ischiatické kĺby
  • kontúzie, modriny, zápalové oblasti


Ako používať:

  • je produkt so silným zápachom a pôsobením, používajte opatrne av miernych množstvách
  • indikatívna dávka 0,1-1% vo všeobecnosti a až 5% pre lokalizované aplikácie
  • môže byť zahrnutá ako zložka kozmetických prípravkov, ako sú: balzam, masť, krém, gél, emulzia, emulzný gél
  • môžu byť obsiahnuté v zubnej pasty, balzam / lesk na pery (odpudzujúci účinok)
  • obsiahnutá v rastlinnom oleji, rastlinnom oleji alebo smotanovej báze, aplikovaná ako masáž
  • mentol je rozpustný v olejoch a alkohole, nerozpustný vo vode
  • na rozpustenie v olejovom prostredí vyžaduje mierne zahrievanie pri cca. 40 ° C
  • v krémovej báze môže byť zabudovaná skôr rozpustená v malom množstve oleja zahriateho na 40 ° C
  • je rozpustný v alkohole pri teplote miestnosti; sa môže solubilizovať s 1 dielom mentolu + 4 diely alkoholu min. 70 °
  • vo vodných géloch alebo zubných pastách sa môže predbežne solubilizovať alkoholom
  • v emulziách môžu byť obsiahnuté v olejovej fáze, ale je vhodné pridať po odobratí fázy zo zdroja tepla

 

Skladovanie : tesne uzavreté na suchom chladnom mieste; Uschovávajte mimo dosahu detí

Bezpečnostné údaje :

  • ako všeobecné pravidlo pred použitím kozmetického prípravku sa odporúča vykonať tolerančný test v lakte aspoň 24 hodín pred aplikáciou
  • je produkt so silným zápachom a pôsobením, ktorý sa používa s mierou
  • Nepoužívajte, neinhalujte
  • nepoužívajte na pokožke, vyhýbajte sa kontaktu s očami 
  • používanie u detí mladších ako 3 roky je zakázané
  • používanie u detí mladších ako 6 rokov sa neodporúča
  • nepoužívať u epileptických pacientov
  • používanie počas tehotenstva a laktácie nie je indikované
  • nesmie sa používať pri rozsiahlych zraneniach a ranách
  • neodporúča sa používať súbežnú homeopatickú liečbu
  • vonkajšie použitie

Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.