BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky  

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – Kyselina salicylová 250ml

Cena 89.30
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 3-1-5
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
ks

SS-hydroxykyselina prirodzene exfoliačný aktívny, antimikrobiálne a anti-akné, významne prispieva k regenerácii buniek a obnovu pokožky, pôsobí proti mikróbom podieľajú na tvorbe akné. Ide o štandardizovaný extrakt získaný z čiernej vŕby.

 

Prírodná kyselina salicylová - opis a odporúčania

Salcia, patriaca do čeľade Salicaceae a rodu Salix, je bežným druhom v Severnej Amerike. Čierna vŕba (Salix nigra), nájdený vo východnej časti kontinentu Severnej Ameriky, je známy pre jeho kôry pruhovaná tmavo hnedú. Čerstvá kôra je bohatá na triesloviny a látky, ako je kyselina salicylová. Extrakt sa získava vodnou infúznou technikou z čerstvo zozbieranej kôry.

Kyselina salicylová, ako zložka používaná v kozmetike v koncentrácii 0,5-2%, dokázala, že významne prispieva k regenerácii buniek v koži. Táto bunková regenerácia sprevádza zlepšenie celkového vzhľadu pokožky. Vyhlazujúci efekt vedie k zníženiu jemných čiar a vrások. Kyselina salicylová je tiež známa svojimi antimikrobiálnymi schopnosťami a používa sa ako liek na rôzne patologické stavy kože.

In vitro sa preukázalo, že extrakt z vŕby (prírodná kyselina salicylová, BHA) má antimikrobiálny účinok. Testy účinnosti ukázali, že extrakt pôsobí proti Staphylococcus aureus a Propionibacterium acnes, dvaja zástupcovia mikrobiálnej flóry, ktorí sa podieľajú na tvorbe akné. Pri pridávaní do kozmetických prípravkov môže extrakt tiež zvýšiť vlastnosti regenerácie buniek kozmetického výrobku.

Extrakt je schopný produkovať účinky podobné tým, ktoré pozorovali v syntetickej kyseliny kremičitej, ale nemá vedľajšie účinky spojené s ňou - primárny dráždivé účinky. Vŕby extrakt (prírodná kyselina salicylová BHA) alternatívou je vyhodnotiť cenové výhody kyseliny beta-hydroxy, a to bez rizika nežiaducich účinkov, ako sú sucho alebo podráždenie kože.

Zloženie : extrakt z kôry, štandardný roztok v 10% kyseline salicylovej

Produkt je 100% rastlinného pôvodu, neobsahuje konzervačné látky.

Prezentácia : Tekutá kvapalina bezfarebná s charakteristickým slabým zápachom. Prirodzene môže vyskytovať sediment. 
pH: 4-6,5

Zložky (INCI):  výťažok z kôry aqua, salix nigra (vrba)

Vlastnosti prírodnej kyseliny salicylovej

  • je prirodzeným zdrojom beta-hydroxykyselín
  • prispieva k bunkovej regenerácii, zvyšuje rýchlosť obnovy buniek
  • zlepšuje celkový vzhľad pokožky
  • pomáha udržiavať zdravie pokožky
  • redukuje jemné línie, vrásky a menšie jazvy
  • antiaknických a antimikrobiálnych síl
  • poburujúce
  • pomáha prepravovať hlbšie do kože iných aktív
  • krovia
  • zbavte póry
  • odstraňuje mŕtve bunky a trosky, ktoré blokujú póry

S čím vám môže pomôcť?

  • starostlivosti a hygieny akéhokoľvek typu pokožky, najmä problém
  • že gras, zmiešané
  • zrelý, starý, vrásčitý
  • preťažil
  • ten s akné, tendencie rosacea
  • akné, komedóny, najmä otvorené (čierne body)
  • koža bez pružnosti, tonicita
  • koža postihnutá zápalom
  • koža postihnutá fotografickou činnosťou
  • ošetrenie pokožky hlavy s lupinami

NA VEDOMIE:

  • produkt je rozpustný vo vode, ale nanesený na pokožku rozpúšťa kožný mast (penetruje do hlbších vrstiev)
  • pretože exfoliant BHA je účinnejší pre zmiešanú a mastnú pokožku (AHA je účinnejšia pre normálnu a suchú pokožku)
  • na odlupovanie sa dávka používa v množstve 10 až 20%, aby sa získali kompozície s 1-2% BHA
  • Dĺžka liečby lúpanie / akné a aspoň jeden týždeň po ukončení liečby sa odporúča ochranu proti UV žiareniu, takže pokožka citlivejšia na slnečné
  • V prípade liečby akné s 1-2% BHA jednotlivcov, ktorí sa vzťahujú špecifické lieky, je lepšie poradiť sa ošetrujúci lekár
  • je nekompatibilný  s extraktom z grapefruitu

Ako ju používať v kozmetike

  • je produkt, ktorý sa nevzťahuje na pokožku ako takú, ktorá je obsiahnutá iba v kozmetických prípravkoch
  • zvyčajné dávkovanie 2,5 - 10%
  • pre krémy a pleťové vody s dennou aplikáciou 2,5 - 5%
  • pre tonery, vodné séra 5 - 10%
  • pre antiaktívne a exfoliačné ošetrenie 10 - 20%
  • prispieva k ochrane kozmetických výrobkov od koncentrácie 5%
  • sa nevzťahuje na pokožku
  • Emulzie sa pridajú do konečnej studenej fázy

Príklady aplikácií:

  • krémy, pleťové vody, masky pre akýkoľvek typ pleti
  • tonikum, prípravky na mastnú pokožku
  • sérum a roztoky na odlupovanie
  • ošetrenie komedónov, najmä pre čierne bodky
  • ošetrovanie proti starnutiu a proti vráskam
  • regeneračné, omladzujúce aplikácie
  • kozmetické prípravky na akné
  • kapilárne vody

...

Skladovanie : na chladnom mieste v uzavretej nádobe, mimo priameho svetla. Prirodzene môže obsahovať sediment, pred použitím pretrepať.

Bezpečnostné údaje :

  • Uchovávajte mimo dosahu detí
  • Nepoužívať na pokožke
  • Zabráňte kontaktu s očami
  • sa neuplatňujú do 12 rokov
  • nepoužívať alergické osoby s aspirínom
  • vonkajšie použitie!