BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky  

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – Kyselina stearová 1kg

Cena 10.20
Pôvodná cena 10.74, Zľava 5 %
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 3-5-2
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
ks

Kyselina stearová - popis, odporúčania

Rastlinný produkt, ktorý sa používa v kozmetike na prípravu rastlinných masiel, zvýšenie viskozity a stability prípravkov, ako sú napríklad emulzie, šampóny alebo zmäkčovadlá a pre zvýšenie tvrdosti pevných sviečky alebo mydla. 

Kyselina stearová sa prirodzene vyskytuje v rôznych rastlinných olejoch a bylinkách.

Zložky (INCI) : kyselina stearová

Prezentácia: biele vosky

Vlastnosti:

  • faktor konzistencie a stability
  • zvyšuje viskozitu a tvrdosť prípravkov
  • zmäkčovač
  • výživné, filmogénne
  • dáva viskozitu a mazivosť olejom
  • koemulgátor, stabilizátor emulgátorov


Odporúčania:

  • príprava bohatých krémov a telových mliečnych roztokov, najmä na suchú pokožku
  • prípravu masti, kondicionérov, tuhých dezodorantov a výrobkov z tyčiniek
  • zlepšuje textúru krémov
  • výroba parfumovaných sviečok a masážnych sviečok
  • príprava mydiel CP
  • ako prísada pre stabilizáciu emulzií


Ako používať:

  • Orientačné dávkovanie: 2-7% v emulziách a krémoch, 5-30% podľa balzamy, dezodoranty a masla, mydlá a šampóny 5-15% pevných látok, a to až na 20% v roku sviečky
  • v emulziách sa pridá do tukovej fázy
  • je rozpustný v olejoch, horúci, topí sa pri cca. 60 ° C
  • za použitia kyseliny stearovej môžu byť pripravené z rastlinného oleja  napríklad: Macadamia olej, marhuľový olej, arganový olej, avokádový maslo ...
  • V porovnaní s koemulgátorom Stabil (cetylalkohol) tvorí menej tukovú štruktúru

 

Skladovanie : na suchom, chladnom mieste

Bezpečnostné údaje : kozmetické použitie

  • Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.