BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky                  

                           Ku každej objednávke darček podľa vlastného výberu :)

                           Nezabudnite si vložiť darček do nákupného košíka   

Mayam - Prírodná kyselina salicylová 25ml

Cena 7.18
Pôvodná cena 10.25, Zľava 30 %
Dostupnosť: skladom +1
Kód produktu: 3-15-3
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
KS

Prírodná kyselina salicylová

Jedná sa o štandardizovaný extrakt získaný z čiernej vŕby.

Patrí k najúčinnejším antibakteriálnym látkam, je obľúbená ako v lekárstve tak aj v kozmetike. Radí sa medzi BHA-kyseliny

Kyselina salicylová sa získava z kyseliny acetylsalicylovej. S ňou sa najčastejšie stretávame vo voľnopredajných liekoch proti horúčkam a bolesti ako napríklad Aspirin.

Okrem toho je možné kyselinu salicylovú syntetizovať zo salicínu, ktorý sa nachádza vo vŕbovej kôre a rôznych bylinkách. 

Rozpúšťa sa v tukoch, preniká preto ľahko dovnútra pórov a ľahko ich čistí, je preto ideálnou zložkou pre starostlivosť o aknóznu a mastiacu sa pleť. V schopnosti prenikať do pórov je medzi kozmetickými látkami úplným unikátom. V pleti navyše podporuje správny kolobeh buniek a pôsobí protizápalovo. Tento účinok nie je síce cielený priamo na bakteriálneho pôvodcu akné, ale na potenciálne sekundárne infekcie, ktoré môže spôsobiť.

Vďaka tomu, že aktívne pôsobí na enzýmy zodpovedné za produkciu mazu, redukuje negatívne a viditeľné prejavy mastnej pleti.

(INCI): aqua, salix nigra (willow) bark extract

Vlastnosti:

-je prirodzeným zdrojom beta-hydroxy kyseliny
-prispieva k regenerácii buniek, zvyšuje rýchlosť obnovy buniek
-zlepšuje celkový vzhľad pleti
-prispieva k zdraviu kože
-redukuje jemné linky, vrásky a drobné jazvy
-antiakné a antimikrobiálne účinky
-exfoliant
-čistí póry
-odstraňuje odumreté bunky a nečistoty, ktoré upchávajú póry

Použitie:

-starostlivosť a hygiena
-mastná, zmiešaná pleť
-starnutie, vrásky
-preťažená koža
-kožné vady
-nepružná pleť
-postihnutá pleť kožným zápalom

UPOZORNENIE:

-je rozpustná vo vode
-pre exfoliáciu  je dávkovaná na 10-20%
-pri lúpaní kože a ošetrení akné, aspoň jeden týždeň po ukončení liečby sa odporúča ochrana proti UV žiareniu, koža sa stáva citlivejšia na slnečné lúče
-je nezlučiteľná s koncentrovaným extraktom z grapefruitových jadierok

Ako ju používať v kozmetike

-ide o výrobok, ktorý nie je aplikovaný na kožu ako takú, len je súčasťou kozmetických prípravkov
-dávkovanie zvyčajne 2,5 až 10%
-pre krémy a pleťové vody s fenofibrátom 2,5 až 5%
-pre toniká, séra - vodné 5-10%
-na liečbu akné 10-20%
-emulzia sa pridá v záverečnej fáze, za studena

-krémy, pleťové vody, masky pre všetky typy pleti
-vodička, toner, pripravené pre mastnú pleť
-séra 
-starnutie a vrásky

-čierne bodky
-regeneračné aplikácie, omladenie
-kozmetické prípravky pre akné
-vlasové vody

Skladovanie: na chladnom mieste v uzavretej nádobe, mimo dosahu priameho svetla. Možno bude prirodzene sedimentovať,  pred použitím pretrepe.

Bezpečnostné údáje:

-uchovávajte mimo dosahu detí
-nepoužívať čistú priamo na kožu
-vyhnúť sa kontaktu s očami
-vevhodná pre deti do 12 rokov
-vepoužívať pri alergií na kyselinu acetylsalicylovú
-vonkajšie použitie!

Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.