BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky  

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – Propolisový prášok 10g

Cena 3.30
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 3-1-28
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
ks

Ide o produkt s antiseptikum, antioxidant, upokojujúce a uzdravenie, vhodný ako prísada do ústnu hygienu a aplikácií na pokožku vo forme masky, obklady.

 

Propolis prášok - popis a odporúčania

Propolis má dlhú tradíciu v medicínskom používaní. Je to včelí vosk, ktorý produkujú včely, aby udržiaval svoj úľ ako prostriedok na obranu mikróbov a foriem a na obkladové steny s uzavretou vrstvou.

Propolis sa skladá z rastlinných živíc, prchavých olejov, balsamických prvkov, vosku, peľu a mikroelementov.

Propolis prášok je zmes propolisu (suchý, mikronizovaný) prášok, guma z lusku rohovníka (rohovníka), ktorá koná ako spevňujúci propolisu a k zníženiu spekaniu.

Má jemný charakteristický zápach, sladkú chuť a tmavohnedú farbu. Koncentrácia propolisu 18%.

Zloženie (INCI):  extrakt z ovocného oleja ceratonia siliqua, extrakt z propolisu

Účinné látky prítomné v propolisu

  • flavonoidy - galangín (antioxidant, neutralizátor voľných radikálov), quercetin (silný antioxidant, antihistaminikum), pinocembrin
  • kyselina ferulová (antioxidant, protizápalový prostriedok, činidlo pre životné prostredie)
  • kyselina kávová (znižuje oxidačné, protizápalové, imunomodulačné, inhibuje karcinogenézu)
  • aminokyselín a aromatických kyselín

Vlastnosti propolisového prášku

  • je antiseptický, pôsobí ako germicíd, antibakteriálny, antivírusový a antifungálny
  • má silné antioxidačné vlastnosti
  • je hojenie, podporuje hojenie rán
  • upokojuje pokožku postihnutú podráždením, ranami, uhryznutím hmyzu

Použitie a aplikácie

  • ako prísada do ústnu hygienu pôsobiacich proti zuba v prípade afty, stomatitída, ochorenia ďasien, zápach z úst, vo forme zubnej pasty alebo práškových prostriedkov na čistenie zubov
  • ako prísada pri aplikáciách pokožky vo forme masiek a kataplazmov, na zjazvenie, upokojenie, anti-aging účinok alebo čistiaci účinok
  • ako prísada s jemným exfoliačným a čistiacim účinkom v kozmetických výrobkoch
  • Orientačné dávkovanie: 1-10% 
  • produkt je čiastočne rozpustný vo vode a v alkohole; nie je úplne rozpustený, takže ho nemožno zahrnúť ako krémy, pleťové vody, tonery alebo šampóny

Skladovanie : v suchých, chladných, tesne uzavretých nádobách; Propolis prášok má tendenciu sa zhlukovať a posilniť pred použitím akéhokoľvek hrubého drveného vytvorené (zadné lyžičky alebo malty)