BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky    

 
Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – Rastlinný glycerín 100ml

Cena 2.80
Pôvodná cena 3.50, Zľava 20 %
Dostupnosť: skladom +4
Kód produktu: 3-9-14
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
ks

Rastlinný glycerín - popis a odporúčania

Glycerín môže byť obsiahnutý vo všetkých typoch výrobkov na starostlivosť o pleť a vlasy, krémy, pleťové vody, tonery, mydlá, zubné pasty, šampóny a sprchové gély. Je ľahké pracovať s touto zložkou, nie je citlivá na vykurovanie. Glycerín nie je cudzí pre ľudské telo a preto nespôsobuje podráždenie alebo alergiu.

Glycerín je dobré rastlinné rozpúšťadlo pre rôzne látky, ktoré sa používajú v gemoterapii, fytoterapii a homeopatii na extrakciu aktívnych látok. S glycerínom je možné pripraviť aj domáce maceráty z rastlín.

Vlhcovače, ako glycerín, sú hygroskopické prísady, ktoré odvádzajú do pokožky vodu z atmosféry. Najmä glycerín je podstatné meno pre pokožku, čo znamená, že po umývaní nevychádza z povrchu kože, čo je veľmi užitočné v hygienických výrobkoch.

Synonymá: glycerol

Prezentácia:  číra, bezfarebná kvapalina, vysoká viskozita 
Hustota: 1.2

Rozpustnosť : je miešateľný vo vode a alkohole; malé množstvo sa môže tiež začleniť do tuhých bezvodých prípravkov

Zložky (INCI):  glycerín

Vlastnosti glycerínu

  • zvlhčovadlo, hygroskopické, priťahuje a zadržuje vodu v pokožke
  • intenzívny hydratačný prostriedok pomáha udržiavať vodu v pokožke
  • dobré rozpúšťadlo rastlinných látok
  • utišujúce a elastické pokožky
  • pomáha rozptýliť gélujúce činidlá v určitých kozmetických prípravkoch
  • mierne zvyšuje penivý výkon tenzidových prípravkov
  • môže byť mierne lepkavý ako pocit pokožky v závislosti od dávky

Čo vám môže glycerín pomôcť?

  • na starostlivosť a hygienu akéhokoľvek typu pokožky a vlasov
  • starostlivosť o pleť je suchá, dehydratovaná, popraskaná, odkrytá
  • príprava rastlinných macerátov, hydroglycerínových extraktov

Ako ju používať v kozmetike

  • je produkt, ktorý sa na koži nepoužíva ako taká ako zložka kozmetiky
  • obsiahnuté v krémoch, pleťových vodách, toneroch, telovom mlieku, géloch a emulgovaných výrobkoch, spravidla dávkované v množstve 1-5%
  • glycerín nie je náchylný na zahrievanie, bude sa považovať za zložku vo vodnej fáze emulzií
  • ako prísada v prípravkoch, ktoré sa aplikujú lokálne na oblasti s hrubou, popraskanou alebo drsnou pokožkou, dávkované do 8%
  • v sprchových géloch, čistiace prostriedky, šampóny, dávkovanie 1-10%
  • v hydroglycerínových macerátoch 50 až 70%
  • Predávkovanie (viac ako 10%) v kozmetických výrobkoch, ktoré nevypláchnuť pokožku, spôsobuje opačný účinok, a to erupcia kože, ktorá priťahuje povrch vody z hlbších vrstiev kože
  • brit balzam, masť, maslo, bezvodé kompozície alebo iné pevné teleso sa zvyčajne pridáva v priebehu procesu tuhnutia sa dávka 1-3%; glycerol nie je rozpustný v oleji, ale olej bol rozptýlený dobre v prípravkoch s vysokou viskozitou

Ako pripraviť hydroglycerínový macerát doma

Takýto produkt sa môže pripraviť zmiešaním glycerínu, vody a čerstvej alebo sušenej rastliny. 
Glycerín je dobrým rozpúšťadlom pre aktívnych zložiek rastliny, a vyššia koncentrácia glycerínu v namočiť, zvyšuje koncentráciu látok extrahovaných. Súčasne, pre stanovenie dávkovania glycerolu v ponorení je potrebné mať na pamäti, že v recepte kozmetickej glycerínu percentách by nemala prekročiť 10%. 

Postup:
 Zmiešajte 60 g glycerolu 40 g mikrobiologicky čistej vody (s výhodou destilovanej vody), pridá sa 20-30 g mletej rastliny a pomaly miešať, dôkladne. Pridanie konzervačné činidlo, ako je napríklad Cosgardul alebo z grapefruitových semien extraktu koncentrátu, 0,6 hmôt.

Macerát sa nechá stáť 10-15 dní, pravidelne sa mieša, najlepšie denne. Nakoniec stlačte a prefiltrujte do čistej, dezinfikovanej fľaše. Macerácia by sa mala uchovávať v chladničke a môže sa používať približne na cca. 3 mesiace. 

Existujú hydroglycerínové maceráty, ktoré nie sú zachované, ale zvyčajne obsahujú percento približne. 70% glycerolu a pripravujú sa v laboratórnych podmienkach. 
Poznámka: ak je macerát pripravený z čerstvej bylinky, proces mikrobiálneho vývoja sa urýchľuje a koncentrácia účinných látok je zvyčajne nižšia; Ak sa používa suchá rastlina, najlepšie je mleť v mlynčeku a získaný výťažok je koncentrovanejší a viac mikrobiologicky stabilný.

Skladovanie : v prostredí, na suchom mieste, mimo dosahu svetla a tepla

Bezpečnostné údaje : Neuchovávajte, držte mimo dosahu detí, neaplikujte na pokožku, kozmetické použitie

Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom