BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje, mydlá a sviečky  

                                      Nakúpte tovar za minimálne 30€ a máte dopravu ZDARMA

                                                                                               (Akcia platí len pri platbe bankovým prevodom)

Naposledy zobrazené

 

Zdravie z bylín eshop
BIO kozmetika, pleťové bio oleje, telové oleje, tinktúry, maste, sirupy, výživové doplnky, kozmetické suroviny, vlasová kozmetika, bylinky, čaje...
Neváhajte nás kontaktovať: zdraviezbylin@gmail.com

Vyberáme z blogu:

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt nechtíkNechtík
pre krajšiu pokožku
a na choroby pečene
a žlčníka
Prečo vzniká akné?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zeolitZeolit
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cellufight elmiplant Zatočím
s celulitídou!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ulei Rastlinné pleťové oleje
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt galbenele Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach

 

 


https://www.facebook.com/eshop.zdraviezbylin.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayam – Žihľavový prášok 25g

Cena 3.30
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: 3-1-44
Výrobca: Mayam
minimálna trvanlivosť:: 24 mesiacov
ks

 

Žihľavový prášok  - popis a odporúčania

Žihľava je rozšírená rastlina s medicínskymi a kulinárskymi aplikáciami. Priaznivé účinky na ľudské telo sú vedecky dokázané. Žihľava - dobrý liek vôbec - sa používa v rôznych oblastiach, od artritídy liečiť pružinu, anémia na poľnohospodárske aplikácie, insekticíd, fungicíd a prírodné hnojivo. Chlorofyl extrahovaný z žihľavy sa používa ako dezodorant v rôznych liečivých a kozmetických prípravkoch.

Hoci známe ako liečivá rastlina od staroveku, nedávne štúdie potvrdili niektoré empirické použitie v terapeutike rôznych orgánov žihľavy. Bola preukázaná hemostatická, adstringentná, externá antiseptická a kožná epiteliálna stimulácia. 
Existujú štúdie, ktoré ukazujú, že listy žihľavy majú protialergické, protizápalové, hojivé a remineralizačné vlastnosti. 
Vodný extrakt - ktorý môže byť macerovaný alebo infúzny - inhibuje vývoj rôznych patogénov, ako je Staphylococcus, Shigella, Pasteurela.

V kozmetike je prášok zozihľavy  zaujímavý pre aplikácie kapilár, najmä pre mastné vlasy, lupiny, podráždenie, vypadávanie vlasov.

Spôsob  výroby:  mladé listy zozbierané z prírody sa sušia na vzduchu, potom sa melú

Netopierový prášok obsahuje:

  • látky bielkovinovej povahy, uhľohydrátové látky
  • aminokyseliny, amíny, chlorofyl v množstve
  • sterolov, ketónov, sitosterolov, kyseliny mravčej, kyseliny pantoténovej
  • kyselina listová, vitamíny C, B2 a K, beta-karotén
  • soli vápnika, horčíka, železa, kremíka

Zemepisná oblasť pôvodu :  Bulharsko / Maďarsko

Prezentácia :  jemný zelený prášok, charakteristický zápach

Zložky (INCI) : dioica leaf urtica

Vlastnosti prášku

  • vyvážené vylučovanie kožného mazu
  • kapilárny fortifikátor
  • remineralizant
  • epithelisant
  • zvieravý
  • poburujúce
  • mierne zjazvenie
  • protisvrbivé

Odporúčania, aplikácie

  • tuhých a tekutých šampónov
  • kapilárne masky, kapilárne krémy
  • skalpová pokožka hlavy
  • oplachovacie roztoky po umytí vlasov
  • vyváženie sekrécie kožného mazu
  • bojové lupy
  • vypadávanie vlasov
  • krehké vlasy, bez energie a lesku
  • mastné vlasy
  • prírodné farbivo na mydlá, šampóny, atď., ako také alebo ako macerát

Ako ju používať v kozmetike

10% macerát je najvhodnejší na použitie vo väčšine kozmetických zmesí.

  • šampóny na krehké alebo opálené vlasy namiesto vody alebo podľa predpisu
  • čerstvé kapilárne masky alebo krémy
  • tonikum pre pokožku hlavy
  • suchý šampón (práškový spolu s ďalšími špecifickými zložkami)
  • oplachovacie roztoky po umytí vlasov
  • okrem príjmu účinných látok je macerácia prírodným činidlom farbiva

Príprava  Macerate:

  • odporúčame Vám pripraviť objem, ktorý používate čerstvo
  • koncentrácia macerátu je optimálna pri 10%, to znamená 1 g prášku žihľava na 10 ml  vôdy
  • V čistej, dezinfikovanej injekčnej liekovke preneste vodu a kopytský prášk a premiešajte trepaním
  • namočený na chladnom mieste, mimo svetla; roztok z času na čas pretrepte
  • po 24 hodinách sa filtruje pomocou  filtra
  • používa sa okamžite, pretože macerácia sa rýchlo zhoršuje

 

Skladovanie : v prostredí mimo dosah svetla a vlhkosti

Bezpečnostné údaje : kozmetické použitie

Varovanie : vlastnosti, indikácia a použitia výrobkov uvedených na webovej stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, webových stránkach a pod.. Akékoľvek použitie olejov, rastlinných extraktov a práškov na terapeutické účely, konzultujte so svojim lekárom.